Pullukkapoika. Aika jötikkä! Miten sä jaksat kantaa sitä? Onpa iso! Jaahas, sitä ollaan oltu ruoka-aikaan kotona vai...? Kaikki on kuultu moneen kertaan.

Syntyessään Poika ei ollut mitenkään tavattoman suuri, mutta pikkaisen pidempi kuin olin odottanut. Kuuden viikon iässä Poika kyllästyi olemaan vauva ja aloitti hurjan kasvuspurtin. Kolme viikkoa nuoremman pikkuserkkunsa rinnalla Poika näytti pikkujättiläiseltä.

Monet ostivat Pojalle lahjaksi vaatteita päässään mielikuva pienen pienestä vauvasta. Puserot eivät menneetkään pään yli ja housuista jäi pylly vilkkumaan. Ihanat sandaalitkin saimme, 3 numero liian pieninä. Välillä on tuntenut itsensä huijariksi ja välillä huijatuksi. Missä se pieni vauva on? Montakohan ylimääräistä kuukautta Poika mahassa oikein lymyili?

Kun Poika oli puolivuotias, lähdimme matkalle lapsiystävälliseen Italiaan. Lähikaupan myyjä katseli minua ja Poikaa vuorotellen. Voiko noin pienellä naisella olla noin iso lapsi? Ja huusi sitten toisenkin myyjän ihmettelemään: "Eulalia, tule katsomaan miten iso vauva!" Torilla kulkiessa ei ollut vaikea arvata, mille ihmiset naureskelivat kun Poika kurkki olkani ylitse. "Katso noita pulleita poskia, hih!" Ei siihen tulkkeja tarvittu.

"Kesällä viimeistään kasvu tasoittuu, kun Poika lähtee liikkeelle. "Mutta kuinkas kävikään, auringon energialla Poika ponnisti lisää pituutta kilpaa kesäheinän kanssa. Kasvukäyrällä hypättiin kakkoselta kolmoselle ja Poika oli jo yli puolet minun pituudesta. Shoppaamassa sai käydä kiitettävän usein.

1-vuotis neuvolassa puntarin numerot vilisivät. Poika pomppi vaa'alla, repi julisteita seinältä tai tahtoi syliin. Alkoi jo vähän hikoiluttaa. Kolmannella kerralla punnitus onnistui, kun löytyi Legoja hämäykseksi. Ja kas, paino oli tasaantunut ja samoin pituuskasvu. Poika onkin ihan normaali poika.

Koko on luonnollisesti ensimmäisiä asioita, johon vieraampi kiinnittää huomiota. Ja koolla on väliä. Mutta onko koko aina mainitsemisen arvoinen asia? Varsinkin kun kyseessä on suloinen, taitava ja puuhakas lapsi.

Mitä jos lapsi parin vuoden päästä esittelee itsensä: " Nimeni on Poika, pullukkapoika".