Siinä ne nyt on. 100 puupalikkaa olohuoneen lattialla. Kun annoimme ne Pojalle 1-vuotislahjaksi, päätimme, että niillä leikitään vain lapsen omassa huoneessa.  No, jokin aika sitten ei sisustukseen kuulunut myöskään potta, potkuauto tai kengät, jotka Poika retuuttaa eteisestä valkoiselle matolle. Lelujen elintilan laajentuessa ja Pojan taitojen kehittyessä, ovat osa huonekaluista ja koriste-esineistä saaneet kyytiä. Pienet somat räpylät yltävät joka paikaan ja yleensä löytyvät juuri sieltä, minne ei pitäisi. Viherkasvitkin löytyvät nykyään Ikean sisustustarrojen muodossa. Kaunista…

Ensimmäiseksi aamulla Poika kipittää keittiöön ja kurottaa työtasolta eilisen pizzanpaiston jäljiltä unohtuneet patakintaat. Kinnas tassussa hän kipittää uunin luo, vääntää levyn päälle ja napsauttaa uuniin valon. Joo, liesisuoja on kyllä ostettuna ja koottuna, kunhan saadaan ruuvit sen kiinnittämiseen. Samalla kun sekoittelen lapselle aamupuuroa, Poika laittaa mikron päälle. Tällä kertaa sieltä ei kuitenkaan löytynyt mandariinia.

Aamupalan jälkeen Poika kiipeää sohvalle pomppimaan ja hihkuu samalla riemukkaasti. Sitten palikoiden kimppuun, niistä kuulukin kiva ääni, kun niitä heittelee pottaan. Nyt on hyvä aika jättää Poika miehen huostaan ja mennä pesemään hiukset, ennen kuin ne muuttuvat rastoiksi.

Missähän Pojan kengät ovat? Ei eteisessä, ei olohuoneen matolla. Ai niin, kirjahyllyynhän ne viimeksi jäivät. Kun Poika on saatu puettua ulkovaatteisiin, ei omia hanskoja tai hattua löydy mistään. Ei takkien taskuista, ei mistään laukusta. Mutta ulos on mentävä ennen kuin Poika sulaa, vaikka sitten itse puolialastomana. Kun tulemme takaisin kotiin, löytyvät kadonneet vaatteet hattuhyllyltä.

Ruuan jälkeen pojalla riittää taas virtaa. Ppprrrrrrrrrr! Ppprrrrrr! Potkuauto saa kyytiä, Poika pärisee ja sylki lentää. Pörinä vaihtuu äkkiä ähinäksi ja on parasta mennä pesulle. Vaipanvaihdon lomassa Poika saa otteen rättipatterista ja takertuu siihen henkensä uhalla.

Puuhakkaan aamupäivän jälkeen päiväunia odottaa innokkaasti sekä Poika että äiti. Kun lounas on syöty, keittiö siivottu, netissä surffailtu ja lehtiä luettu, iskee – tylsyys. Palikkakasa olohuoneen lattialta alkaa näyttää varsin houkuttavalta. Kuinkahan ison tornin saa aikaan jos käyttää kaikki neliön muotoiset palikat? Metrin korkeudessa palikkatorni alkaa huojua. Seuraavasta palikasta se kaatuu kolisten palikoiden lentäessä sinne tänne. Makuuhuoneesta kuluu hihkaisu ja saan taas leikkiseuraa.